Poliisi pysäytti neljä nuorta pakolaista normaalin tarkastuksen yhteydessä. Heiltä löydettiin 50 grammaa huumeita ja he päätyivät käsirautoihin. Tutkimuksissa paljastui, että pidätetyistä yhden matkapuhelimesta löytyi ISISin panttivankien tappamista koskevaa materiaalia.


Pisan kaupungissa, Italiassa, poliisi on pidättänyt neljä pakolaista huumeista. Tavanomainen uutinen, jolla on melko vähän merkitystä, muuttui lyhyessä ajassa joksikin paljon suuremmaksi.

1452001355-isis.jpg

Tarkastukset ovat itseasiassa taistelua terrorismia vastaan. Mutta etenemme askel askeleelta. Il Tirreno julkaisi 13.1. kaltevan tornin kaupungissa poliisin tekemästä pidätyksestä maanantai-iltana keskustan kadulla, lähellä Miracolin Piazzaa.

Neljä nuorta miestä, 20 ja 25 ikävuosien välillä (kaksi Päiväntasaajan Guineasta, yksi Gambiasta ja yksi Senegalista) saatiin kiinni huumeiden hallussapidosta, noin 50 grammaa hasista ja marihuanaa, päätyivät käsirautoihin. Siinä vaiheessa poliisit tarkistivat pidätettyjen puhelimet.

Kolme heistä olivat "puhtaita" mutta neljäs sen sijaan, sai hälytyskellot soimaan: WhatsAppin arkistosta löydettiin kaksi videota ISISin kurkunleikkaajien kanssa aikomuksenaan tappaa joitakin henkilöitä. Sen sijaan yhdessä kuvassa hän komeili "Islamilaisen valtion" mustan lipun kanssa. Tutkijoiden tehtäväksi jää selvittää onko tämä henkilö radikalisoitunut ja onko hänellä ollut vaarallisia suhteita.

Neljästä pidätetystä kaksi on "turvapaikanhakijaa", kun taas kaksi muuta ovat saaneet oleskeluluvan. Tuomioistuin on vahvistanut pidätysmääräyksen kaikille neljälle: kolme heistä on velvoitettu antamaan allekirjoitus. Sen sijaan neljäs, jolta löydettiin vaarallista videomateriaalia ja kuva, on kotiarestissa elektronisen rannekkeen kanssa. Hän voi saada syytteen terrorismiin yllyttämisestä. Oikeussalissa hän puolustautui väittämällä, että materiaali oli tullut hänelle ystävän kautta. Näyttää siltä, että nuori ei ole ottanut etäisyyttä ISISiin ja hän unohti myös, kuinka todistajanlausunnossaan ylpeänä kertoi käyneensä islamilaista koulua maassaan.

Franco Grilli - Il Giornale.it

Lähde: http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pisa-arrestato-spaccio-sul-telefonino-video-e-foto-dellisis-1213203.html